Vogeltrekstation (NL) - Longterm data on biometrics of ringed birds

Versão mais recente published by Test Organization #1 on jan 3, 2024 Test Organization #1
Publication date:
3 de janeiro de 2024
Published by:
Test Organization #1
Licença:
CC-BY-NC 4.0

Baixe a versão mais recente dos metadados como EML ou RTF:

Metadados como um arquivo EML download em English (14 KB)
Metadados como um arquivo RTF download em English (6 KB)

Descrição

This dataset contains records of wild birds that are captured, ringed and measured in the Netherlands. Data fields follow the EURING 2000+ code (www.euring.org) and includes the ten most commonly used biometric measures of wild birds: Wing length, Third Primary, Mass, Bill Length, (Bill Length method), Total Head Length, Tarsus length, (Tarsus Length method), Fat score and Primary score.

Versões

A tabela abaixo mostra apenas versões de recursos que são publicamente acessíveis.

Direitos

Pesquisadores devem respeitar a seguinte declaração de direitos:

O editor e o detentor dos direitos deste trabalho é Test Organization #1. This work is licensed under a Creative Commons Attribution Non Commercial (CC-BY-NC 4.0) License.

GBIF Registration

Este recurso foi registrado no GBIF e atribuído ao seguinte GBIF UUID: 52b1e779-2c30-41d3-bb1d-e21d32cde2ad.  Test Organization #1 publica este recurso, e está registrado no GBIF como um publicador de dados aprovado por GBIF Secretariat.

Palavras-chave

Occurrence; bird ringing; biometric measurements; Occurrence

Contatos

Ben Buitendijk
  • Originador
Database and application manager
Vogeltrekstation NIOO-KNAW
Droevendaalsesteeg 10
NL-6708 PB Wageningen
NL
+31.317.473463
Jeroen Creuwels
  • Programador
  • Originador
Data manager
NLBIF
PO Box 9517
NL-2300 RA Leiden
Zuid-Holland
NL
+31.71.7519362
Henk van der Jeugd
  • Provedor Dos Metadados
  • Ponto De Contato
Department head
Vogeltrekstation NIOO-KNAW
Droevendaalsesteeg 10
NL-6708 PB Wageningen
NL
+31.317.473463
Niels Raes
  • Processador
Node Manager
NLBIF
PO Box 9517
NL-2300 RA Leiden
NL
+31.71.7519600

Cobertura Geográfica

The Netherlands

Coordenadas delimitadoras Sul Oeste [50, 3], Norte Leste [54, 7]

Cobertura Taxonômica

Birds

Class Aves (Birds)

Cobertura Temporal

Período de Formação 1960-01-01 to present

Dados Sobre o Projeto

Het Vogeltrekstation NIOO-KNAW – centrum voor vogeltrek en -demografie coördineert het ringonderzoek aan wilde vogels in Nederland en waarborgt het duurzame beheer van alle ring- en terugmeldgegevens. De gegevenscollectie omvat vele miljoenen vogels, die sinds 1911 in ons land van een ring zijn voorzien. Met die dataset proberen we veranderingen in vogeltrek te signaleren en te verklaren. Ook stellen we veranderingen vast in de overleving en reproductie van vogels, die belangrijke hints kunnen geven over de achterliggende oorzaken van aantalsveranderingen. De data geven ook informatie over de veranderingen in fenologische processen over een tijdschaal die ongeëvenaard is. De gegevens zijn duurzaam vastgelegd in een database, zijn beschikbaar voor analyse en worden gepresenteerd op www.vogeltrekatlas.nl. Er wordt hard gewerkt aan de volledige digitalisatie van de gegevens, een klus die grotendeels wordt uitgevoerd met vrijwilligers, en die naar schatting in 2023 zal zijn afgerond. Digitaal beschikbaar maken en analyseren van historische datasets is een belangrijke vorm van ‘digitale re-surveying’: het terugkeren naar historische referentiekaders om veranderingen in onze biodiversiteit in hun volle omvang bloot te leggen. In dit project richten we ons op de digitalisatie van de biometrische gegevens die bij vrijwel elke gevangen vogel gemeten en genoteerd worden. Deze belangrijke aanvullende informatie is voor een groot deel nog niet gedigitaliseerd, terwijl de toepassingsmogelijkheden legio zijn: op gestandaardiseerde wijze en over lange termijn verzamelde biometrische gegevens geven informatie over veranderingen in de lichaamsgrootte en de conditie van vogels, veranderingen in de timing van rui, over geografische variatie en over evolutie. We gaan de gegevens veiligstellen door het invoeren en/of importeren van archieven en datasets en die beschikbaar zijn via de ringers. Na toevoeging aan de centrale database worden tenminste 1 miljoen historische biometrische records en andere aanvullende gegevens uit vogelvangsten geëxporteerd naar NLBIF, met nadruk op de periode 1960-2020 (60 jaar).

Título Lange-termijn dynamiek van lichaamsgrootte bij vogels
Identificador nlbif2020.009
Financiamento NLBIF
Descrição da Área de Estudo The Netherlands

Dados de Coleção

Nome da Coleção GRIEL
Identificador da Coleção www.griel.nl

Metadados Adicionais

Identificadores alternativos ba7f03cf-c746-4d01-969d-b1cf7a0c9017
52b1e779-2c30-41d3-bb1d-e21d32cde2ad
https://ipt.gbif.org/resource?r=test-metadata-marie